Kindcentrum Meander in Tilburg

ONZE SCHOOL

Over ons

OVER ONZE SCHOOL

Met kindgericht onderwijs vanuit de missie van Meander “waar kinderen samen leren” willen wij een gezonde basis leggen voor alle leerlingen om later als een volwaardig tevreden burger te kunnen functioneren. Om dit te bereiken creëren we uitgaande van de onderwijsbehoeften, onderwijsvoorzieningen waar met veel plezier elke dag het beste uit het kind wordt gehaald.
Wij wensen u veel plezier bij het bekijken van onze site.  Heeft u interesse in onze school, kom dan gerust eens een kijkje nemen. U bent van harte welkom.

VISIE & KERNWAARDEN

Meander is een school waar kinderen respectvol omgaan met elkaar en hun omgeving. Kinderen leren hun grenzen aan te geven en die van anderen te respecteren. 

Meander is een school waar kinderen op een eigentijdse manier leren, zodat zij als evenwichtig mens in de samenleving kunnen functioneren. Kinderen kunnen en mogen op Meander hun talenten ontdekken en ontwikkelen. 

Meander is een school waar de leerlingen intrinsiek gemotiveerd zijn om te leren en eigenaar zijn van hun ontwikkeling, o.a. doordat ze hebben geleerd te leren. 

Meander is een school waar onderwijs is gericht op het vergaren en construeren van kennis en informatie. Deze is via allerlei moderne kanalen toegankelijk en op Meander leren we kinderen deze informatie op waarheid en waarde te schatten. 

Meander is een school waar leren verder gaat dan alleen de cognitieve ontwikkeling. Het ontwikkelen van vaardigheden zoals het aangaan van sociale contacten, oplossingsgericht werken, kritisch zijn, ontwikkelen van creativiteit en het samenwerken is van wezenlijk belang. 

Meander is een school waar we ouders pro-actief betrekken bij de ontwikkeling van de kinderen. Ouders worden actief geïnformeerd over deze ontwikkeling en worden daar waar mogelijk betrokken bij het vormgeven en uitvoeren van de onderwijspraktijk. 

Meander is een school die, in het belang van onze leerlingen, samenwerkt met andere relevante organisaties. 

Meander is een school waar de leraren meer dan alleen lesgeven. Zij stimuleren, begeleiden en coachen de kinderen in hun ontwikkelingsproces, want: 

“Jij groeit op Meander!“

WAAROM MEANDER

Op basisschool Meander doe je ertoe, willen we graag van jou horen wat je wilt leren en gaan we samen op zoek naar jouw talenten en zorgen ervoor dat je ze in mag en gaat zetten! In een veilige omgeving, waarin iedereen zich prettig voelt bouwen we aan de relatie. Een gevoel van veiligheid en vertrouwen draagt immers bij aan een brede, evenwichtige en natuurlijke ontwikkeling van kinderen. Vertrouwen is een belangrijke basis om te komen tot ontwikkeling. Vertrouwen in jezelf, je omgeving en de ruimte voelen/krijgen en nemen om (mede)eigenaar* te zijn van je eigen ontwikkeling. Het welbevinden van kinderen staat bij dit alles centraal. Als je je prettig voelt en je zit goed in “je vel”, dan heb je de mogelijkheid om je optimaal te ontwikkelen.

KENNIS MAKEN?

Dat kan eenvoudig via de website. Klik op onderstaande button.

BLIJF OP DE HOOGTE

Basisschool Meander
@basisschoolmeander

GUNSTIG GELEGEN IN DE REESHOF

KENNIS MAKEN?

Na ontvangst zullen wij vrijblijvend met u een gesprek inplannen. We bellen u terug.

ONZE SCHOOL & KARAKTERISTIEKEN

Op kindcentrum Meander vinden we het vooral belangrijk dat de leerlingen goed in hun vel zitten. Dat ze iedere dag met plezier naar school komen en met een goed gevoel naar huis gaan.

ONZE SCHOOL & KARAKTERISTIEKEN

- Aandacht
- Creëren
- Samen
- Verwondering
- Groen

ONZE SCHOOL & KARAKTERISTIEKEN

Uiteraard doen we veel meer op school, maar de bovenstaande kernwaarden zijn voorwaardelijk bij alles wat we doen. "Jij groeit op Meander!"

Volg @bsmeander op Instagram