ONZE SCHOOL

Over ons

WAT IS PASSEND ONDERWIJS

Passend onderwijs is onderwijs dat voor alle kinderen passend is. Dat betekent dat alle kinderen naar school gaan waar goed onderwijs geboden wordt en waar ze, als dat nodig is, extra ondersteuning krijgen. Het is de bedoeling van Passend onderwijs dat meer kinderen die extra ondersteuning nodig hebben in de gewone basisschool geholpen worden. Nu gaan teveel kinderen naar het speciaal basisonderwijs of het speciaal onderwijs. Passend onderwijs gaat veel betekenen voor ouders, voor leraren en voor scholen. En natuurlijk voor de kinderen zelf. Door Passend onderwijs gaan ook veel regels veranderen.

WAAROM MOET HET ANDERS

Leerlingen die extra ondersteuning nodig hadden, konden voorheen een rugzakje krijgen met geld voor extra begeleiding. Daar zaten echter ingewikkelde regels en procedures aan vast. Bovendien bleek de aanpak niet te voorkomen dat er nog steeds te veel kinderen buiten de boot vielen. Als kinderen naar het speciaal basisonderwijs of het speciaal onderwijs gingen, waren er ingewikkelde procedures. Tot nu toe werd er ook te vaak uitgegaan van tekorten van kinderen in plaats van wat ze wel kunnen. Passend onderwijs wil juist inspelen op individuele behoeften met een opbouwende kijk op de ontwikkeling van kinderen.

Wilt u meer informatie over passend onderwijs in het algemeen dan verwijzen we u naar de volgende website

www.passendonderwijs.nl

Alls u meer wilt weten over het Passend Onderwijs specifiek gekoppeld aan onze school dan verwijzen we u graag naar de webstite van Plein013. Plein013 is de naam van het samenwerkingsverband waaronder Meander valt. Hier kunt u alle informatie vinden die voor ouders van belang is m.b.t. de afspraken rondom het Passend Onderwijs binnen ons samenwerkingsverband.

www.plein013

Hieronder worden in een korte film de gevolgen van "Passend Onderwijs"weergegeven.

KENNIS MAKEN?

Dat kan eenvoudig via de website. Klik op onderstaande button.

BLIJF OP DE HOOGTE

Basisschool Meander
@basisschoolmeander

GUNSTIG GELEGEN IN DE REESHOF

KENNIS MAKEN?

Na ontvangst zullen wij vrijblijvend met u een gesprek inplannen. We bellen u terug.

ONZE SCHOOL & KARAKTERISTIEKEN

Op basisschool Meander vinden we het vooral belangrijk dat de leerlingen goed in hun vel zitten. Dat ze iedere dag met plezier naar school komen en met een goed gevoel naar huis gaan.

ONZE SCHOOL & KARAKTERISTIEKEN

- Aandacht
- Creëren
- Samen
- Verwondering
- Groen

ONZE SCHOOL & KARAKTERISTIEKEN

Uiteraard doen we veel meer op school, maar de bovenstaande kernwaarden zijn voorwaardelijk bij alles wat we doen. "Jij groeit op Meander!"

Volg @bsmeander op Instagram